Nyt se sitten tapahtuu. Istuin hetken silmät suljettuna ja näin aivan selvästi unisten silmieni verkkokalvolla näyn. Tallinnasta saapui hirveän pörinän saattelemana monta helikopteria. Ensimmäinen yritti väistellä muita ja etsiä ensin pressanlinnan laskeutumispaikkaa mutta ahdistettuna suuntasikin Arkadianmäen parkkiin.

Perässäpörrääjät yrittivät päästä lähietäisyydelle niin että oviaukoista ojentuneet mikrfonit lisi voitu tunkea tunnetun suomalaisen ulkoministerin kurkkuun asti. Nyt ymmärrän myös miksi helikoptereiden roottorit ovat niin pitkät kuin ovat. Tietysti estäkseen mokoman tunkeilevan käytöksen ja turvatakseen valtiomiehelle sen yksityisyyden joka hänelle kuuluu. Johan se todetaan raamatun kymenessä tekstiviestissäkin: (8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi). Sillä näinhän median nyt väitetään tekevän.
Ja toistakin raamatun tekstaria uhmaten (3. Pyhitä lepopäivä.) koko lentue jatkoi hurjaa pörinäänsä.

Eduskuntatalon edustalle alkoi vyöryä mustia autoja. Niistä purkautui kiireisiä salkkumiehiä ja naisia. Housunpuntit ja hameenhelmat liehuen he yhteen ääneen hokivat kuuluvasti: " En kommentoi, ei ole mitään sanottavaa...." Pääministeri kuitenkin pysähtyi hetkeksi ulko-ovelle ja kääntyi katsomaan alas rappusilta. Hän antoi katseensa kiertää näköalassa ja levitti kätensä, vikutti kuin hyvästiksi, Vilkaisi vielä kerran parlamenttitalon fasaadia ja huomattavasti itseään lyhyemmän näköisenä laahautui ovien sisäpuolelle.  Ovet teljettiin sisäpuolelta hänen jälkeensä.

Silmät edelleen suljettuina mutta korvat auki huomasin kököttäväni ilmanvaihtohormin päälä. Alhaalta kuului taputtelua  ja kanustus sanoja. "No älä nyt ota raskaasti, väsyyhän sitä vähemmästäkin. Ota Ile rennosti vaan. Eiköhän me jotain keksitä....."

Tämän jälkeen alki vakavahenkinen keskustelu tekstiviestien ( ihan yleisesti vaan) tekijänoikeuksista, kirjesalaisuudesta jne. Nuija kopahti pöytään. Oli päätetty säätää hätätilalaki joka estää tekijäoikeuden omistajan, eli tekstareiden kirjoittajan, viestien julkaisemisen ja jo painetun materiaalin takavarikoimisen. Sehän ei olisi missään nimessä ennakkosensuuria koska tapahtuisi vasta kun viestit li jo painettu.

Päätöksen jälkeen laskeutui syvä hiljaisuus. Pian kuitenkin kuului tunnistamaton ääni lausuvan. " Mutta kaikesta huolimatta, ehdotan että vietämme 10 min. hiljaisen hetken edesmenneen hallituksen muistolle".

Ilmeisesti näin tehtiin sillä en kuullut enään mitään. Painstava hiljaisuus pakotti minutkin avaamaan silmäni. Kauhistus,,,,,,,,, en ollutkaan missään ilmastointitorven päällä vaan kotoisen läppärini edessä ja koko ruutu näytti olevan täynnä epämääräistä tekstiä.

Koska en itse löydä tästä mitään järkevää enkä sille mitään järjellistä selitystä niin annan sen teidän tulkittavaksenne.

Yritän itsekin etsiä eri uutislähteistä selitystä omituiselle tapahtumalle. Siis sille että kirjoitin sen minkä kirjoitin.

Nyt pitää mennä tekstailemaan muutama tekstari, tai ainakin miettimään sopivan "yhteistyöhaluista" kohdetta. Tämä on miljoonan taalan paikka nousta julkisuuteen. Pystyn ainakiin yli 300:n tekstariin yhdelle henkilölle, kun se oikea löytyy.